sweet moment :)

Salam

Entry kali ni aku nk cerita sal diri aku sikit lah.aku anak sulung merangkap cucu sulung.hee.best kot.anak sulung ni best korng tau x.sbb ape? haa.sbb semua benda yg kita dpt baru2.yg adik2 dpt bekas kita.hahaa.tu yg best...22 sept 1989 pukul 10.02 pg aku dilahirkan.org ckp kalau lahir waktu siang kulit cerah,napa aku kulit gelap pon xtau.haha(korang caye ke?jgn caye sgt ye kalian.haaha).haa.kecik2 aku sgt kuat nangis.aku pon xtau.maktok aku ckp aku akan mengeluarkan suara yg kuat time pukul 12am-3am.time org best tidoq tu..smpai pakngah aku stress la sbb aku dok nangis gak.pastu ada ka patot dia soh maktok aku lempaq aku dlm parit sbb keja nangis..oooo..nk lempaq ya.jaga..jaga..hahaa..pastu nk ubat pegi anta kt pakcik ustz mna tah.dia cakap aku ada sawan.??! sawan?! sawan tangis dia cakap.3 bulan woo aku cmtu.sian mak ngan maktok aku sekali nangis masa jaga aku.huu.smpaikan bunyi tv pon xleh dgq.dasyatnya aku.heehe..tp skrng aku bkn kuat nangis ya..mmg sgt tidak OKEY.

Sampai umo aku 6tahun bru lah aku ada adik..pembetulan la kalian jgn fikir aku anak manja ya.dari dulu lgi mak aku mmg xmanjakan aku.semua benda bkn aku dapat dgn senang..mak aku garang.sgt.masa kecik2 ingat lgi mcm2 dah kena.hik..paip air,penyakut baju.ngan pinggan pon penah.huu..scary merry...sbb apa? biasa la bdk2 kan.nakal tu ade..dulu aku mcm bdk laki,suka naik pokok kt depan jalan raya ngan kawan aku aini.se"geng" la tu,...pas2 bila makcik ke sape2 lalu msti kne swit2.haha..pastu dah dok merayap lama2 lak tu.kalau aku blik lepas pukul 7 mlm ja.mesti aku dah kecut perut..sbb smpai2 dpn umah ja msti mak aku dok pegang ape2 smbl bt muka bengis.huk3.time tu abah la penyelamat aku.hee.mak garang,tp abah baik.Lap u abah..dulu aku xfaham napa mak aku cmtu.skrng bru aku tau.dia wt cm tu nk didik aku.kalau dia xwt cm tu nsti xjd org kan aku.haa.semua mak bapak cmtu kan.setuju x? dulu je garang,sekarang ni da jd kawan..MAK ABAH saya sayang kamuu..HUGs!!! rindunyaaa...

rindu mse kecik2 saya.zaman nakal2.zaman cintan cantun.erk? eh x.aku baik.mana ada cinta2 neh :P

Aku mase 5 tahun.cari mne aku? haa.yg pakai tudung oren tu.ujung sekali.somel kan? :P

ni aku g mne tah.xingat.yg besau tu maksu aku.

haa.ni aku pnye kawan baik merangkap akak aku..ngeh3 (akak angkat lah)

hahaa.ni pose baek pnye.

aku yg somel ni lagi.



Kelas Gitar

Mula-mula sekali aku nk perkenalkan sifu aku.huhu.EN BEL , die lah yg ajo aku main gitar.1 bulan je beb aku dah pandai.he.he(bangga sekejap) tp pandai main lgu yg simple je la.oke la kan dari korang (hahaa)


Ha.aku mmg minat gilerrrr main gitar neh.mase form 3 lagi kot.mmg dah nk belaja lama dah.kalo aku blajaq dulu tah dah pandai dari Yuna kan.hakk(perasan lagi) tp disebabkan mak aku xkasik dia ckp main gitar utk lelaki je.huuu..so die belikan lah aku keyboard.ade kt umah tu ha..dah besawang dah pon.xsentuh pon.huhu.chek xminat la mak...huu.xpela.janji sekarang aku dah pandai sikit nk strum tipu2 tu bleh la..belaja ngan en Bel mmg best,sempoi gilar dia.sekali kelas dia da aja semua.kan best tu..dah la yuran murah.siap dtg umah lgi.haha.berbaloi...before ni aku g kelas dkt ngan rmah aku la.2 kali ja p.pastu aku dah xmau p.sbb ape korang nk tau.2kali aku g,dok aja chord yg sama,CHORD G,bosan gila aku..dah la mahal.huhu.dah serik xmau..

Menuju puncak

AKu dah sampai puncak alam nan "indah".Sampai2 ja sni terus tingat dkt umah.huh.makk..cek dah homesick! tp masa last nk mai sni ingat lgi pesan maktok aku..berbunyik. "haaa..kaklong p sana ada 2 ja maktok nak pesan..belajaq rajin-rajin na.pastu dah bleh start dah cari pakwe" dgn selambanya aku menjawab.. haa..dok tgh mencari la ni..kalau jmpa nnti k.long habaq na..erk? tetiba aku terfikir mcm aku berjanji plak.kang xjmpa cmna.haaaa..tu la..pandai sgt hang.padan muka.. (habis aku nk jwb pa kan? )


Masuk sem baru ni..azam baru ah.msti la nk dpt good result kan.xmo cm aritu.mmg cukup2 makan jaaa..emm...cangak apa lgi kan..kna start dri sekarng lah.go didi!..Fighting ! Fighting ! (Awal2 mmg semangat kan..he..hee..)


come back

Fuh da bersawang dah blog aku ni..maklum lah lama xupdate..
to my followers, sowie sbb lama xupdate blog..
msti kowng rindu aku kan...ececeh..hehe
aku bz la cket..due to my work load..haha..bnyak gle keje xceap..sbb 2 lah xsmpat luangkan msa nk mencetus idea nk tulis apa..la nie keja da ciap...happy..happy!..

ptg ni aku nk g KL lak..anta logbook,case stdy aku yg da ciap 2..rinduu..nk jmpe sume..kwn2..lectrr..sume la...lepak2 kt sna n then blik la..pastu bermula la xtvt aku selama 9weeks..nk bt ape ek..lama 2...nk keje? hmm..okey je..nk gak aku cri duit poket cket..da la sem nie boros je..nk smpan pun xbley..laju je duit jalan..heeee...tp 2 lah..nk kua susah nye..dok umah lg le nmpak gayanya..makan..tido jee...hahaha..anak dara..anak dara.. =P

sincerely
didi's

I had been tagged again..from my beloved aunty

THE RULES ARE SIMPLE.. USE GOOGLE IMAGE TO SEARCH THE ANSWER TO THE QUESTIONS BELOW. THEN U MUST CHOOSE A PICTURE IN THE FIRST PAGE OF RESULT AND POST

AS UR ANSWER. AFTER THAT TAG 12 PEOPLES...


THE AGE OF YOUR NEXT BIRTHDAY


PLACE I LIKE TO TRAVEL THE MOST


MY FAVOURITE FOOD


NICKNAME THAT I HAVE


MY FAVOURITE COLOUR


THE CITY I LIVE NOW


THE PLACE I WAS BORN


MY COLLEGE MAJOR



MY BAD HABIT


MY HOBBY



MY WISH



ALSO LIKE TO TAG..

>Wanie
>Laila
>Afif
>Sape2 sja..

video

Cite hang tuah ni dialeh ke bahasa kedah
lawak gle..aku gelak smpai pecah perut..

Location: Radix oriential chinese cuisine


Scene 1 :
0n 13th sept, lepas abes je ari keje ari ahad 2,we're planning to berbuka kt ROC. tp before 2 kterng g book lu tempat,biase la blan2 puasa nie kan..6 orng sekali sumbat dlm 1 kete,amacam? cm tin sadin kan..huhu..nsib bek kecik je dak2 nie..Pastu lepas 2 aini ckp nk g beli tudung plak..haha..Onway nk g beli tudung 2, ternmpak la butik ariani.ala model bini mawi 2..ekin..teringin la gak nk g tgk.. Elok2 masuk je butik 2 perghh!! Tdung sume harga beratus2..so kteorng pun bt keputusan kelua blik..huhu..xsnggup rasanya..

Scene ke 2 :
Pada hari kejadian, mse aku nga drive,tetiba je nmpak je mamat ne tah,ade la dlm 5 org kot,dok dlm kete myvi dok lmbai2 kt kteong, nk dijadikan cerita, si dak qila sje je lambai blik kt mamat2 2, so bermula lah adegan kejar mengejar..kteong pun xsngka mamat2 2 nk u-turn blik ikot ktorng, ngeri gle!! Aku pun bt keputusan park kt tmpat yg agak2 xnmpak.. Fuh..ingatke da lepas, rupanya mamat2 2 betol2 berada kt belakang kete. Agaknya diorang sje je ak ngusik,sbbnye diorng bla cm 2 je..huhu..nsb be la xjd pape.kalo x cuak gak aku..ngeee..

Scene ke 3:
13 aribulan 2 gak besday qila sbnrnye (wei da 20taun da ko)..Aina,asma,adila,aini plan nk smbut besday qila ngan aku serentak, memandangkan ktorng lahir pd blan yg sma,nk save bajet kta dpa..kuang asam tol..huhu..but actually i'm very appreciate that, thank babes!!

Scene ke 4-finale
Bermula la acara lantak melantak kt ROC. Suma menu2 kt sni berasaskan chinese food(da nama pun chinese cuisine kan)..makanan die bez n sedap walaupun rasa cm agak mahal tp aku rasa agak berpatutan la ngan servis kt sni..


chinese food!!



Dak2 nie sja ja letak nma aku azima


Aqila n me smbut bezday sama wlaupun xcukup umo lg aku..huhu



Here we are..




Pose gedix!



Aini,asma n aina ngah menunggu untuk melantak


Older Posts