video


i love dis song
kalo fham btol2..da lyric is so touching
lagu ni da lame
tp mse 1st time aku dga terus minat
till now..
huhu..

Kekasih yang tak dianggap-kertas band

Aku mentari
Tapi tak menghangatkan mu
Aku pelangi
Tak memberi warna dihidupmu
Aku sang bulan
Tak menerangi malammu
Akulah bintang
Yang hilang ditelan kegelapan

Selalu itu yang
Kau ucapkan padaku
Sebagai kekasih yang tak dianggap
Aku hanya bisa mencoba mengalah
Menahan setiap amarah

Aku sang bulan
Tak menerangi malammu
Akulah bintang
Yang hilang ditelan kegelapan

Sebagai kekasih yang tak dianggap
Aku hanya bisa mencoba mengalah
Menahan setiap amarah
Sebagai kekasih yang tak dianggap
Aku hanya bisa mencoba bersabar
Ku yakin kau kan berubah



huhu..sedih kan
perkara ni penah terjadi kepada salah seorang sahabatku.

My dear fren :
"mmg perit menjadi kekasih yang tak dianggap
jgn membazir air mata tuk org yg xpenah mengangapmu sebagai kekasih
don ever cry,be strong
buktikan kepadanye yg kite still mampu berdiri
percayalah masih ramai org diluar sna yg mampu membuatmu bahagia"




Pada 10 mei lalu rakyat di bumi ini menyambut hari ibu. seperti biasa pagi2 tuh aku wish mak aku and aku menghadiahkan ciuman yg selalu aku aku bagi kat mak aku.i love u mom!!. Sebagai anak sulung and perempuan lak 2 selalunya aku rapat dgn mak. pe pe hal sume aku cita kt mak aku.every masalah aku refer kt mak aku first. Senang kata lah mak aku mcm seorang sahabat. Sume barang kekadang kami kongsi.

Hari bapa lak x silap aku 16 june nie..ada orang kisah,ada org xkisah sgt pasal hari ni. Kdg 2 ada jugalah yang para bapa terasa. mcmlah mereka ni xbnyak sumbanganya pada kita.jgn lupa lak, kalo xdak ayah siapa lah kita nie...pada suma anak2 kt luar sana..jgn lupa ye sama2 kta menyambut hari bapa. hargailah mereka juga sebagai mana korang menghargai ibu anda.

Kat sni aku nk berkongsi ckit pasal abah aku..He is workholic,brown skin n his hair nipis cam anak2 nye.hehe, die x tinggi sgt,rendah je..mcm aku juga. Abah ni dikenali ramai. Pegi mana2 pun kalo xjmpak sape2 yg dia knal mesti xsah. abah seorang yang peramah. dia juga pandai bergaul.ku fikir kalo abah di letakkan di mana2 seorang diri pun dia boleh survive. Abah keja jauh dri rumah kadang2 seminggu sekali dia blik. dia mmg seorang yg kuat bekerja..kadang2 ari cuti pun dia pegi pejabat.selalu jgak aku dengar mak aku membebel.hehe.abah diam je..pasif..bkan dia takut ta. cuma xnak mengeruhkan keadaan..

dulu,
teringat lagi bile aku dok kt hostel, selalu gak call rumah pastu ble abah angkt phone kejap je cakap ngan dia x smpai 3 min,tnya kabar pun x pastu minx nk ckp ngan kt mak..bila ngan mak cita masalah mcm2,sembang2 lama pun xpe. Abah kt sebelah pun mau gak dgr pe la anak beranak ni ckp..

Ingat lagi bila aku sekolah rendah, mak masak sedap2.tp abah selalu plak balik lambat.kadang2 balik sekolah je kami terus makan smpai licin..lupa lak kt org yg blom makan lagi. Malam 2 bile abah balik keja,ingatke die da mkan kt luar..rupanya belom,mak aku plak lupa nk pesan soh die makan siap2 kt luar. then mak aku lak nk la masak laen for abah aku tp die ckp xyah. Sian aku tgk abah aku.makan ngan kicap je.tp dia xpenah merungut..itulah sifat neutral beliau.

Abah jga seorang yg rajin. Bila orang minx tolong pa pa, cpt ja dia membantu.walaupun time2 die letih sgt. n keja2 dia jrang bertangguh.

Seingat aku dri kecik smpai besar, abah xpenah pukul aku ngan adik2ku..jarang la die nk meninggikan suara. cuma dia akan menegur kalo kami bt pa pa kesalahan.Ingat lagi, aku selalu marah abah aku sbb pe tah xingat,kadang2 aku mara org laen,tp aku lepas kt abah,mak aku xberani lak aku wt cm 2..time 2 aku geram sgt,emosi xley nk kawal, abah jadi mangsa..tp abah diam je.xblas n xwat pa pa.. Aku xpenah minx maaf pun..itulah kesalahan terbesar aku penah bt..i really regret it...pas2 masa dok belaja nie aku terbaca article mengenai bapa, aku terus call and minx maaf kt dia.Aku banyak melakukan kesalahan..buat kali pertama aku menangis time call abah. Dia diam je, dga pe yg aku ckp..sedihh sgtt..Pastu aku xpena lagi mengulangi kesalahan yang sama..xnk dah.menyesal sgt.

Buat abah kaklong nk minx maaf kalo ada buat pa pa kesalahan yg nampak n x nmpak. Kaklong syg sgt kat mak ngan abah, thank for giving me a chance to live.. Without u, i'm not being here..
i want to tell u that u r the greatest father in the world! LoVeee U abah!!

Suara hati :
Kaklong

dedicated to :
Abah (Mohd Radzif b Ismail)

cerita aku...

dah brapa hri ye aku x update blog..!
bkn bz..sje je tanak update..

TErsangatlah letih ari ni..
tp ku gagahi jgk le semata-mata nk tulis blog
huhu..berbaloikah pengorbananku ini..
pagi td keje..smpai kul 2ptg..
keje aku??
jaga kedai KoOp kt skola aku..
huhu..jd la dripada aku menghabiskan beras kt rmah 2 je
boley2 gak aku cri duit poket..

pastu pkul 3 lak..aku bergegas nk pegi post office nk bt money order for muet
tp before tuh aku g bank lu..cucuk duit..kalo x nk bya ngan ape..kan..
bt nnti kene halau ngan kak muke garang kat pos office 2..
smpai je kt mesin ATM 2..
aku park kete betol2 kt c2....pastu ade hamba Allah mana tah..kuang asam g letak keta kt belakang keta mak aku 2.aku pun fikir2 nk kuar cmne sbb mmg ruang sempit gle nk pusing blik..kalo xde kete 2 blok blakng aku reverse je kuar..jadik dgn konfident aku pun pusing 2,3 kali nk lepas dri keta 2....org 2 xnk bganjak langsung dri tempat die....geram gle aku..
lama gak le ak amik mse nk lepas..last2 dgn selamatnye aku lepas gak..n then lalu la sebelah kete die..tgk die nga senyum sinis..(die gelakn aku sbb tgk aku terkial2 pusing kete)..rase2 cm nk langgar je kete die..mmtng2 kete besar.tp pikir2 nnti wt cm 2 kompem mak aku xbg aku drive dh..Ngan ati yg sebalnye aku memecut 100km/j(laju la 2 bg aku..sbb xpenah bwk lebih dri 80km/j)...smpai2 je post office aku ngan segera bt ape yg patot..n then drive blik umah..
tidoo...

*geram*

Nape blog aku ni bnyak element ijau..
haaah..sape nk tolong jawap..

Jawapannye aku mmg suke ngan hijau..
Hijau itu segar
Hijau 2 nyaman..
Hijau 2 sejuk..
Bila aku tgk hijau je fikiran aku rase tenang je..

aku suke tgk pokok2 kt rumah aku..
sumenye hijau belaka..
bilik aku pun hijau gak(turquoise)
Ruang tamu pun ijau..hehe..
coz aku yg cadangkan...
tp bju2 aku bkan ijau sume..kalo ijau sume
x universal la cm2...x berkembang plak rase....
hehe..

Lecturer aku ckp org yg suke ijau ni
kuat cemburu
ye ke?!..er..ntah le..ckp org tua2..
xtau betol ke x..huhu..


huh..ari ni nape tah aku terpanggil
nk menulis pasal si dia ni..
Dlu aku minat sgt kt die..
skrang pun still lgi..suke sgt hehe..

aku cte sume sal die kt osmate aku..
diorang kenal..kenal sgt..
and then member2 aku pun penah ckp..
ape la..asik2 cte sal die..boring..
but..aku x pedulik ape diowng kate..

banyak gambar die aku simpan..
dlm laptop..phone pun ade..
kdang2 wat walpaper gitu..
sampai skrang pun ade..

2 blan yg lepas kot aku bru tau..
yg tup2..die dah kwen..
betapa sedihnye hatiku ini..
aku tgk gambar die ngan wife die..
same cantik,same padan..
aku ni sape nk di banding kan dgn die
kenal pun x..

nsib bek la ade kwn2 yg memberi semangat
tuk aku teruskan kehidupan nie..
diorang kate..bkan die je lelaki yg ade..
ramai lg..

Tp aku x salahkan die pun..
mmg slah aku la..x berterus terang...
n aku pun tau..die 2 mmg ramai peminat..
xsangka juga lah die nk kwin pd umo yg mcam ni..





ni la dia orangnye....=)


my idol..my hiro..hehe..

Mizushima Hiro..
or lebey dikenali as nanba senpai.
bnyak da drama die belakon aku simpan


bace buku ke tuh......


ni la wife die..Ayaka Lida...singer from japan..cute couple kan..
i wish them happy together... :)


lucky..jason mraz

Ngah layan lagu nie..
melody quite okey..best gak
but the lyric remember me 4 someone..
who??! :(


Jason Mraz Lucky lyrics

Do you hear me,
I’m talking to you
Across the water across the deep blue ocean
Under the open sky oh my, baby I’m trying
Boy I hear you in my dreams
I feel your whisper across the sea
I keep you with me in my heart
You make it easier when life gets hard

I’m lucky I’m in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Oooohhh

They don’t know how long it takes
Waiting for a love like this
Every time we say goodbye
I wish we had one more kiss
I wait for you I promise you, I will

I’m lucky I’m in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
I’m lucky we’re in love every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

And so I’m sailing through the sea
To an island where we’ll meet
You’ll hear the music, fell the air
I put a flower in your hair
And though the breeze is through trees ???
Move so pretty you’re all I see
Let the world keep spinning round
You hold me right here right now

I’m lucky I’m in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
I’m lucky we’re in love every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

Ooohh ooooh
Ooooh ooooh

Dis my 1st time aku tulis blog
bkan pe..ngah borin le nie..
drpd aku wat benda yg x berfaedah bek aku tulis kt sni =)
(berfaedah ke bende nie) hehe
jadik, aku b0ley tulis pe yg da kt pala otak aku neh
n hope this will create memoriable thing 4 me..

k la..aku pun xtau nk tlis pe lg..
nk blah lu....=>

Newer Posts Home